Aktiviteter i PAGAJ i januar 2020.
 

Der sker rigtig meget i PAGAJ. Mange tror nok, at kajakroningen er noget, der hører sommeren til. Men flere af medlemmerne i PAGAJ henter også stor glæde af kajaksporten og klublivet i vintermånederne.

 

I januar måned er både juniorer og seniorer i gang hver onsdag i svømmehallen. Juniorerne træner i polokajakkerne og har også fælleslege, der styrker sammenholdet og de unges vandtilvænning. Det er dejligt at man kan høre, at træningen lever op til målet om, at det skal være ”sjovt at gå til kajak”.

Seniorerne holder sig i form med svømning eller styrker deres færdigheder med havkajakkerne. De træner ”grønlændervendinger” og genopfrisker redningsøvelser, og nogen træner balance ved at stå oprejst i kajakken. Så der er også meget leg i mange af de voksne.

PAGAJ´s konkurrenceroere deltog i ergometer-DM i Rødovre først på måneden, og her blev det til to guldmedaljer og to sølvmedaljer til klubben. Så et stort tillykke til medaljetagerne, Casper Stoubæk, Sarah Stoubæk og Mads Pold. De jyske mesterskaber i ergometer står også lige for døren, så PAGAJ´s kraftcenter-roere træner flittigt i klubben. Det bliver spændende, at følge deres udvikling. 

Udendørs er der også gang i kajakroningen. Hver torsdag og søndag er der fællesroning på sø og å med afgang fra PAGAJ. Selv om det er vinter, er der masser og gode naturoplevelser at krydre de ugentlige motionsture med. Isfugl, hvinænder og mange andre fugle kommer vi tæt på med kajakkerne, også hvide solbeskinnede birkestammer mod en blå vinterhimmel er et syn, der fylder en med glæde.

For at tilskynde flere til at ro kajak også når vandet er koldt, indbød havkajakinstruktørerne til en kajaktur på Limfjorden. Der var fokus på at give information om, hvordan kulden påvirker kajakroeren, samt om påklædning og andet udstyr, som kan være til nytte på en kold dag. Dagen sluttede med, at deltagerne tog en tur i ”baljen” for at afprøve tørdragter og anden vinterbeklædning. Det var en dag, der flyttede grænser for flere af deltagerne, som fik øjnene op for, at kulden ikke bør afholde nogen fra at deltage i kajakglæderne på en vinterdag. Billedet øverst i dette indlæg er fra denne vinterdag, hvor nogle af deltagerne afprøver udstyr, der sikrer varmen, når man er kommet i land.

Den 23. januar er der medlemsmøde i klubben, hvor ”Turkalenderen” for 2020 bliver udarbejdet. Medlemmerne kommer på denne aften med oplæg til årets kajakture, og det er her alle medlemmer kan komme med deres bidrag til, at PAGAJ også i 2020 får et righoldigt udbud af kajakture, der kan sikre gode oplevelser hen over året. Når turkalenderen er klar, vil den kunne ses i hjemmesidens topmenu under ”Kalender”.

Nyheder

Sponsorer