En maratonweekend for PAGAJ´s unge kaproere.

Den forlængede Bededags weekend blev brug på masser af kajakroning og kilometer på kontoen for mange af Pagajs unge kapkajakroere.

Fredag den 30. April:

Fredag var der short track i Maribo. Short Track er en kort sprint på 3,5 km med to overbæringer undervejs. Her løber man 100 m med sin kajak/kano i hånden. Det går stærkt og ofte vildt for sig, og det kræver, at man mestrer disciplinen at komme hurtigt op og ned i sin kajak.

Pagaj havde tilmeldt 9 deltagere:

Anne Bonde, Caroline Alsøer, Karen Stoubæk, David Nørgård Jensen, Noé Daniel Lamaziére, Hannah Stoubæk, Mie Fly, Gry Hunskjær Wilholm (stiller op for Lemvig) og Jeppe Frejo (måtte afmelde pga sygdom).

Det blev til en sølvmedalje til Hannah Stoubæk og en guld medalje til Noé Daniel. Begge i U18 klassen i henholdsvis pige kajak og drenge kano.

Billede fra en af overbæringerne i Maribo.

Lørdag den 1. Maj:

Om lørdagen afholdt Maribo kajakklub stævnet: Nordic Open Marathon. En længere distance på 8 km (U12 og U14), 17 km for U16 og 25 km for U18. Her er én overbæring for hver 8 km.

Alle ovenstående deltog også denne dag. David vandt bronze på 8 km (drenge-U14), Noe vandt guld på 16 km (U18 – kano), Hannah vand sølv på 25 km (Pige-U18), Gry vandt bronze på 8 km (pige-U14) og Karen vand Guld på 8 km (pige-U12). Caroline, som ellers lå på førstepladsen i pige U14, røg en tur i vandet i kampens hede, og måtte udgå. Mie og Anne fik gennemført deres første marathonløb. .

Søndag den 2. maj:

Konkurrencen er flyttet til Silkeborg. På færgen mellem Lolland og Langeland fulgtes vi med Vallensbæk, Køge og Kajakklubben Limfjorden fra Aalborg. De skulle alle til Silkeborg og overnatte. Vi tog turen helt til Holstebro for at sove i egen seng. En lille gruppe valgte at stå tidligt op for at være med i det længere løb uden overbæringer sammen med en lille gruppe, som ikke havde været med i Maribo.

Fra Pagaj deltog 6 roere: Karen Stoubæk vandt endnu en guldmedalje i U12 klassen (8 km), Caroline Alsøer tog sig af guldet i pige-U14 klassen (12 km), Sune Andersen tog sølv i drenge U14 klassen, mens David Nørgård Jensen tog en guldmedalje med hjem i U14 K2, 12 km. I Herre senior deltog desuden William Åkerlund, som kom ind på en flot fjerde plads på 24 km distancen mens Frederik Skytte måtte udgå i U18 klassen efter ca. 20 km roning og en svømmetur i det kolde vand.

Teten i U14-klassen på vej mod mål i Silkeborg.

Alt i alt en god weekend hvor formen blev pudset af inden sommerens mange regattaer går løs.

Næste stævne er Maribo regatta om tre uger. Derefter er det Bagsværd regatta om 5 uger. Begge disse stævne er sprintstævner, der kræver lidt andre kompetencer og derfor bliver vi nok en lidt større flok som skal afsted.